Biztonságos streamelés Kodiban VPN-en keresztül

A Kodi „szórakoztató központ” az évek során nagyon közkedveltté vált. Eredetileg XBMC néven indult a Microsoft Xbox nevű játékkonzoljára való médiaközpont-alkalmazásként, de mára nagy online központtá nőtte ki magát filmek, videók, zenék, podcastok és egyéb streamelt médiák tárolásához és streameléséhez. A népszerűsége nem meglepő, hiszen a szoftver ingyenes és nyílt forráskódú, vagyis a felhasználók saját programjaikkal egészíthetik ki a létező programkódot, hogy bővítsék a funkciókat. Maga a Kodi szoftver egy nonprofit alapítvány birtokában van, és elérhető a legtöbb platformon: például Windows, Mac, Linux, Android, iOS és Raspbian rendszereken.

A NordVPN nemcsak az összes szükséges funkciót nyújtja, hanem egyértelmű utasításokat is találhatsz a webhelyükön a használatukhoz és a szoftver telepítéséhez.
Vásárold meg most!
A Kodi legfőbb előnye a platform használhatósága. Okostévére kötve a felhasználók nagy képernyőn és távirányítójuk használatával böngészhetnek online Kodi-tartalmaik között. A talált videókat és dalokat beolvassa a szoftver, és automatikusan kiegészíti azokat a megfelelő poszterekkel, leírásokkal, filmbemutatókkal stb. A BBC iPlayer, a Youtube, az ITV és hasonlók hivatalos kiegészítőkön keresztül érhetőek el, de vigyázz: más kiegészítők (amelyeket esetleg a birtok- és szerzői jogokról másként gondolkodó felhasználók készítettek) gyakran nem jogszerűen szolgáltatnak médiatartalmakat.

Kiegészítők és a Kodi

Ezek a külső felek által készített kiegészítők terhet jelentenek a Kodi számára: a platformot gyakran rosszindulatú programokkal, illegálisan elérhető médiatartalmakkal és egyéb hasonlókkal társítják. Az úgynevezett Kodi-boxok némelyikéhez nem járt megfelelő műszaki támogatás, előzetes beleegyezés nélkül értékesítették a felhasználói adatokat, a felhasználók pedig tévesen azt hitték, hogy az illegális kiegészítőket a Kodi üzemelteti.

Miért ajánlott a VPN használata a Kodival?

Nem mindegyik kiegészítő olyan kétes, mint a fenti példák. A Kodi-felhasználóknak azonban ajánlott figyelniük az anonim böngészésre, és VPN-t használni online tevékenységeikhez. Így a személyes adatokhoz és az IP-címhez nem férhetnek hozzá a rosszindulatú emberek, ráadásul a VPN-kapcsolat összes többi előnye is elérhető. A Kodi legális kiegészítőinek földrajzi alapú blokkolása esetén például egy VPN segít megkerülni a blokkolást, és elérhetővé teszi a BBC iPlayer és hasonló szolgáltatásokat. Egyes kiegészítőket pedig a Kodi blokkol, például a Netflix XMBC-t, azonban a VPN ezt is megoldja. A harmadik nagy előny az olyan országokban élők számára fontos, ahol nem garantált az internet semlegessége. Az ilyen országokban gyakori a streamszolgáltatások internetsebességeinek csökkentése, azonban ezt a VPN kiküszöböli, mivel a kormányzati intézmények nem fogják látni, mit csinálsz online.

Hogyan használható a Kodival VPN?

A legtöbb esetben a VPN-szolgáltatók leegyszerűsítik a VPN és a Kodi beállítását: némelyikük még különleges kiegészítőkkel is segíti a beállítást. A PureVPN jó példa erre, de ha számítógépen használsz standard VPN-beállítást, akkor nincs külön teendőd: a VPN bekapcsolása után az minden online forgalmadat védelmezi, beleértve a Kodi-szolgáltatások által küldött és fogadott forgalmat is. Okostévé és egyéb készülékek használata esetén pár extra lépés szükséges: a legtöbb jó szolgáltatás megfelelő útmutatókat nyújt a gyors csatlakozáshoz.

Melyik a legjobb VPN a Kodihoz?

Ha a Kodihoz keresed a legjobb VPN-szolgáltatást, akkor előbb néhány kérdést kell feltenned magadnak. Nem minden szolgáltató támogatja a Bittorrentet, azt a protokollt, amelyet számos Kodi-kiegészítő használ, ezért érdemes ennek utánanézni a VPN-szolgáltatónál. A másik dolog a földrajzi alapú blokkolások megkerülése: a VPN-szolgáltatók más-más módon állnak ehhez a szolgáltatáshoz, ezért érdemes megnézni a szabályzatukat.

Hogy gyorsan átláthasd, mely VPN-szolgáltató mely szolgáltatást kínálja, elkészítettük a legjobb VPN-ek listáját, és értékeltük funkcióikat, hogy megtalálhasd azt a szolgáltatót, amelyik megfelel (Kodis) igényeidnek).

Leave a Reply