A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

A TV-sorozatok példátlan fejlődésen mentek át az elmúlt néhány év során. Régen minden téren alulmaradtak a filmekkel összehasonlítva, azonban mára már legalább olyan népszerűek, ez a népszerűség pedig nagyobb költségvetéseket, jobb forgatókönyveket és sztárszínészeket hozott. A sorozatok mára már példátlanul nagy produkciók, akár 1 millió dolláros költségvetéssel epizódonként. Az olyan csatornák mellett, mint az HBO és az AMC, a streamszolgáltatások használták ki gyorsan ezt a népszerűséget. De van egy apró hiba: jogi korlátok miatt már nem ugyanaz a kínálat mindegyik streamszolgáltatáson. Készítettünk egy listát a legjobb streamszolgáltatókról és az azokon elérhető legnépszerűbb sorozatokról, valamint, hogy melyik VPN-t érdemes kombinálni az előfizetéseddel.

Netflix-logó

Netflix

A Netflix nem sok ember előtt ismeretlen. A vállalat hamar meglátta a sorozatok online streamelésében rejlő potenciált. Azzal, hogy okosan saját produkciókba és a legjobb sorozatok streamelési licenceinek megszerzésébe fektetett be, a Netflix hatalmas közönségre tett szert. Azonban pont ezek miatt a licencek miatt különbözik a kínálat az egyes országokban. Mivel a vállalat földrajzi alapú blokkolást alkalmaz, sok sorozat, ami elérhető az amerikai Netflixen, nem érhető el Magyarországon. Kivéve persze ha VPN-t használsz, amivel a Netflix teljes kínálata élvezhető. A Netflix kínálata egyedülálló: sok jól ismert sorozat a nagy csatornákról, eredeti gyártású sorozatok, comedy különlegességek és különös eredeti animációs projektek.

Ajánlott sorozatok: Stranger Things, Better Call Saul, Star Trek Discovery, Master of None, Orange is the New Black, Bojack Horseman, Daredevil, Jessica Jones, Narcos, Arrested Development, Dark, Glow, Ozark.

Ár: 

– 2490 Ft a Basic csomagért (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

– 3990 Ft UHD streameléshez (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

 

Amazon Prime A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

Amazon Prime

A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz? Az Amazon a Netflix egyik legnagyobb riválisa, különösen az Egyesült Államokban. Jeff Bezos, az Amazon főnöke mélyen a zsebébe nyúlva megszerzett jó pár kivételes licencet. Nagy felzúdulást keltett, amikor a BBC Top Gear csapata az Amazonhoz ment The Grand Tour néven. Az Amazon keményen dolgozik továbbá egy Gyűrűk Ura sorozaton is, és megvette a jogokat a The Expanse című bámulatos sci-fi sorozat legújabb évadának elkészítéséhez.

A platformon már elérhető sorozatok mellett se lehet elmenni szó nélkül. Az Amazon Európában is terjeszkedni kíván, azonban a legtöbb ember számára a kínálat még korlátozott. Ha nem bánod a feliratok hiányát, akkor az Amazon Prime ajánlatát könnyedén élvezheted egy VPN-nel. Lehet, hogy nem annyira közismert, mint a Netflix, azonban a kínálat alig marad alul. A készülő sorozatok révén pedig az Amazon Prime csak még érdekesebb lesz az idő előrehaladtával.

Ajánlott sorozatok: The Man in the High Castle, Bosch, The Tick, The Expanse, The Marvelous ms. Maisel, Sneaky Pete, The Grand Tour, Tom Clancy’s Jack Ryan, Hand of God, Jean-Claude van Johnson, Fleabag

Ár: 

– ~1900 Ft / hó (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

Hulu-logó A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

Hulu

A Hulu Európában még mindig meglehetősen ismeretlen. Ez nem meglepő, hiszen csak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban aktívak. A kínálatuk kiváló, mivel az iparág néhány legnagyobb producere kezeli együtt a platformot. VPN és egy amerikai fiók azonban mindenképpen kell hozzá, hogy Európából elérd a szolgáltatást. Ha ezek adottak, akkor olyan csúcssorozatokat élvezhetsz, mint a Castle Rock (Stephen King történetei alapján), The Handmaid’s Tale, Future Man stb. Számos olyan legendás sorozat is elérhető a Hulun, mint a Seinfeld, a Buffy the Vampire Slayer és a Community. Szélesebb a kínálat, mint más streamszolgáltatóknál. Az eredeti Hulu-produkciók azonban ritkák.

Ajánlott sorozatok: Parks & Rec, 30 Rock, Future Man, Castle Rock, 11-22-63, Runaways, The Handmaid’s Tale, Seinfeld, Buffy the Vampire Slayer, Community, X-Files, Battlestar Galactica, Twin Peaks, Rick & Morty.

Ár: 

– ~2600 Ft / hó (hirdetésekkel, VPN szükséges hozzá)

– ~3900 Ft / hó (hirdetések nélkül, VPN szükséges hozzá)

A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz Starz

Starz

Starz az Egyesült Államok egyik legnagyobb televíziós hálózata, sok olyan saját produkcióval, amit érdemes megnézni. Valójában sok Európában „Netflix Original”-ként sugárzott sorozatot csak licenceli a Netflix, ezek valójában Starz-sorozatok. Ilyenek például az Ash vs. Evil Dead horror sorozat, a kalózos Black Sails és a gladiátoros Spartacus is. Összességében a Starz a saját produkciói miatt érdekes, és ezek közül mindegyiket érdemes megnézni. Mivel a licencek Európában leginkább a Netflix és az Amazon között oszlanak meg, érdemes a Starz-előfizetésedet VPN-nel kombinálni. Így nincs gond: nyugodtan nézheted az összes sorozatot.

Egy Starz-előfizetés olcsóbb a többi streamszolgáltatással összehasonlítva, mert gyakorlatilag egy TV-csatornára fizetsz elő. Egy Amazon-előfizetés kombinálható Starz- és Showtime-előfizetésekkel is, így az Amazonról hozzáférhetsz mindegyik szolgáltatáshoz.

Ajánlott sorozatok: Outlander, American Gods, Black Sails, Ash vs. Evil Dead, Power, The Girlfriend Experience, Howard’s End, The Missing, Spartacus, The Pillars of the Earth, Torchwood, Boss, Blunt Talk, Party Down.

Ár: 

– ~2500 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

HBO NOW A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

HBO Go/Now

Az HBO egymaga felelős az iparágban jelenleg tapasztalható reneszánszért. Az HBO előtt gyakorlatilag senki nem koncentrált hosszabb történetvezetésre sorozatokban. Ez a csaknem összefüggéstelen epizódok helyett nagyobb történetekre koncentráló megközelítés olyan fantasztikus sorozatokhoz vezetett, mint a The Wire, Game of Thrones, The Sopranos és még sok más. Ezeknek a sorozatoknak a sikere vezetett a jelenlegi helyzethez, ahol a „heti rosszfiúk” típusú epizódok már ritkák. Az HBO kínálata tehát kiváló. Az elmúlt néhány évtized legkiválóbb sorozatai megtalálhatóak náluk.  Az HBO Now használatához azonban VPN-t kell használnod.

Ajánlott sorozatok: Game of Thrones, Westworld, The Wire, The Sopranos, Silicon Valley, Last Week Tonight with John Oliver, Deadwood, True Detective, Curb Your Enthusiasm, Boardwalk Empire, Six Feet Under.

Ár: 

–  ~3800 Ft / hó

–  ~4200 Ft / hó az egyesült államokbeli HBO-n keresztül (VPN szükséges hozzá)

Crackle-logó A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

Crackle

Ha jó sorozatokat szeretnél nézni, de szűkös a kereted, akkor a Sony „Crackle” nevű streamszolgáltatása jó választás lehet. A Crackle ingyenes, azonban tartalmaz hirdetéseket. A szolgáltatás kínálata havonta változhat, de valami jó néznivaló mindig van. Az ár minden esetre nem lesz akadály. Az egyetlen hátrány, hogy a Crackle kizárólag az Egyesült Államokban aktív, ezért egy VPN elengedhetetlen az eléréséhez. Ennek a költsége azonban így is sokkal alacsonyabb, mint egy átlagos előfizetési díj valamelyik streamszolgáltatónál. Ami az eredeti produkciókat illeti, a Crackle kicsit le van maradva a versenytársakhoz képest, de a teljes kínálat megfelelő.

Ajánlott sorozatok: Chosen, Snatch, Comedians in Cars Getting Coffee, The Oath, Super Mansion, Startup, Snatch, Married with Children, Rake, Seinfeld, The Shield, Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Ár: 

– ingyenes, hirdetésekkel (VPN szükséges)

BBC iPlayer A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

BBC iPlayer

Nem mindegyik kiváló sorozat amerikai. A britek is készítettek számos kiváló sorozatot az elmúlt évek során. Ezeknek a sorozatoknak a témája és a teljes kínálat minden tekintetben különbözik az Egyesült Államokban elérhetőktől. Talán pont emiatt éri meg különösen. BBC készítette például az olyan lélegzetelállító természetfilm-sorozatokat, mint a Planet Earth és a Blue Planet, amelyeket természetesen megtalálsz ezen a platformon. Az iPlayeren megtalálhatóak továbbá csodás vígjátékok, mint például a Miranda, az örök kedvenc Dr. Who vagy Louis Theroux sorozatai. Az olyan népszerű brit szappanoperák, mint az Eastenders is szerepelnek a kínálatban.

A költségvetések lehet, hogy kisebbek, de az iPlayer így is több mint elég érdekes sorozatot tartalmaz, hogy el lehessen tölteni az estéket. A legjobb pedig mindenképpen az ár. Mivel a BBC állami szolgáltató, a szolgáltatás ingyen elérhető. A BBC azonban használ földrajzi alapú blokkolást, ezért a BBC iPlayer eléréséhez VPN szükséges.

Ajánlott sorozatok: Dynasties, Blue Planet, Dr. Who, Louis Theroux’s Altered States, Eastenders, Miranda, Strictly Come Dancing, QI, Clique, The Little Drummer Girl, The Night Manager, Fleabag.

Ár: 

– ingyenes (VPN szükséges)

A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz. Showtime Anytime

Showtime Anytime

Igen sok kiváló sorozat van a Showtime kínálatában, ami egy prémium kábelelőfizetés az Egyesült Államokban. Ezen nem lepődhetünk meg, ha tudjuk, hogy a vállalat a hatalmas CBS-hálózat tulajdona. Egy Showtime-előfizetéssel megnézheted az elmúlt pár év néhány legkiemelkedőbb sorozatát. Mondjuk a legendás Twin Peaks visszatérését, vagy a bámulatos Billions, Master of Sex, Homeland és The Affair sorozatokat. Showtime-on mindenki talál ízlésének megfelelőt. A szolgáltatáshoz vásárolható külön előfizetés, vagy kis kedvezménnyel a Hulu vagy Amazon Prime fiókodhoz is hozzáadhatod az előfizetést. Sajnos a szolgáltatás az Egyesült Államokra korlátozódik, ezért VPN szükséges a Showtime Anytime-hoz. De egy VPN-nel kivételesen sok sorozatot érhetsz majd el.

Ajánlott sorozatok: Masters of sex, Twin Peaks, Billions, The Affair, Episodes, Dexter, Nurse Jackie, Ray Donovan, Shameless, The Borgias, Weeds, Web Therapy, The Tudors, Californication, House of Lies.

Ár: 

– ~3100 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

– ~2500 Ft / hó Amazonon vagy Hulun keresztül (VPN szükséges hozzá)

YT Premium A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

YouTube Premium

Tudjuk: csodálkozol. YouTube? Igen, a YouTube és a Google mögött álló Alphabet is rájött, hogy a sorozatokkal komoly pénzeket lehet keresni. Az ebben az iparágban tett első lépései pedig meglepően jól sikerültek. Ez persze valamennyire várható is volt, mivel a költségvetésük sokkal nagyobb, mint a legtöbb TV-produceré. A YouTube okosan kombinálta is kínálatát, így például elérhetőek a Google Play Store-ban vásárolt dolgaid is. Az biztos, hogy komolyan veszik ezt az új platformot.

A Cobra Kai, a Karate Kid felélesztése rendkívül sikeres volt, és önmagában elég volt, hogy sok embert rávegyen a YouTube Premium előfizetésre. A kínálat azonban elmarad a versenytársakétól. A YouTube emellett túlságosan a saját jól ismert arcainak (PewDiePie, népszerű játékstreamer) mutogatására koncentrál a tartalmaiban. Az eredmény nem mindig jó tévézés, de az igazi sorozatok korrigálják a dolgot. Mindenképpen érdemes kipróbálni. A streamszolgáltatásra való előfizetés a YouTube Premium előfizetéssel együtt jár, amivel elérheted a YouTube Musicot és más YouTube-szolgáltatásokat is.

Ajánlott sorozatok: Cobra Kai, Impulse, Escape the Night, Mindfield, Rhett and Link’s Buddy System, Foursome, Youth and Consequences, Step Up: High Water, Lifeline, Good Game, Fight of the Living Dead.

Ár: 

– ~3800 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

CBS All Access A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

CBS All Access

A Showtime mellett a CBS is rendelkezik saját streamszolgáltatással, amelynek CBS All Access a neve. Itt a saját produkciók élveznek előnyt, és a minőség kicsit jobb. A CBS évek óta kiváló sorozatokat gyárt, és rendelkezik néhány különleges licenccel is. Az elmúlt években olyan legendás sorozatok kaptak folytatásokat, mint a Star Trek és a Twin Peaks. Elég sok új tartalom van, és vicces látni, hogy a Big Brothert is sugározza még a CBS.

Emellett a CBS All Access olyan klasszikusokat is kínál, mint a Cheers, a Taxi vagy a Family Ties. A CBS és például a Showtime között mindenképpen vannak átfedések. Helyi streamszolgáltatásokon is megtalálhatóak lehetnek ugyanezek a sorozatok licencelési okok miatt. A CBS All Access egy amerikai szolgáltatás, ezért VPN szükséges ahhoz, hogy előfizetést vásárolj, majd nézhesd a sorozatokat. A CBS All Access hozzáadható Amazon-előfizetéshez is.

Ajánlott sorozatok: Star Trek Discovery, Twin Peaks, Madam Secretary, Medium, NCIS, Scorpion, The Amazing Race, 2 Broke Girls, The Good Fight, Cheers, Beverly Hills 90210, Frasier, Family Ties, JAG, Taxi.

Ár: 

– ~1700 Ft hirdetésekkel (VPN szükséges)

– ~2800 Ft (VPN szükséges)

Vudu-logó A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz

Vudu

A Vudu sorozatokról szólva is különös szerzet. A szolgáltatás leginkább egy régimódi videókölcsönzőhöz hasonlítható, ahol korlátozott ideig kölcsönözhetsz filmeket vagy sorozatokat. Nem érdemtelen ez az üzleti modell, mivel így a Vudu nem küzd a „nagy fiúk” területén, azonban sok olyan tartalmat is képes kínálni, amely exkluzívan csak más platformokon érhető el. A dolog hátránya, hogy epizódonként vagy sorozatonként kell fizetned. Ez néha drágább, mint egy havi előfizetés díja a kedvenc streamszolgáltatásodra. Azonban a Vudun gyakorlatilag az összes létező sorozat közül választhatsz.

A Simpsons és Friendstől olyan HBO-sorozatokig, mint a House of Cards – ezek mind elérhetőek a Vudun. A webhely meglátogatásához VPN szükséges. Ha Európából VPN nélkül próbálod megnézni, akkor 403-as (tiltott) hiba fog megjelenni. Vagyis még arra se áldoztak energiát, hogy létrehozzanak egy külön oldalt, amelyen tudatják a világ többi részével, hogy a webhelyen földrajzi alapú blokkolást alkalmaznak.

Ajánlott sorozatok: The Simpsons, Family Guy, Friends, Gossip Girl, Sons of Anarchy, It’s Always Sunny in Philadelphia, ER, Empire, Outcast, 12 Monkeys, The Americans, 24, Shooter, The West Wing.

Ár: 

– egyedi árazás a kölcsönzött vagy értékesített filmtől függően (VPN szükséges)

 

Összegzés: A legjobb VPN streamszolgáltatásokhoz

Rengeteg választási lehetőség van, ha a legjobb streamszolgáltatást keresed sorozatnézéshez. A cégek közötti verseny kiélezett. A Disney és a DC Comics új szolgáltatásainak megjelenésével pedig még nehezebb lesz megtalálni a sorozatot, amit keresel. Ugyanakkor sok az átfedés is a szolgáltatások között, mert a licencek területenként különböznek. Ha van Showtime-előfizetésed, akkor a Hulura gyakorlatilag felesleges előfizetni, mert ezek a szolgáltatások szinte ugyanazokat a sorozatokat kínálják.

A Netflix európai előfizetésénél gyakran nagy az átfedés sorozatokban olyanokkal, amelyek Amerikában az Amazonnál érhetőek el (jó példa erre a „The Expanse”). Úgyhogy megéri tájékozódni az előfizetésekkel kapcsolatban, és megpróbálni minél kisebb átfedést elérni. Érdemes megjegyezni, hogy van pár jó ingyenes lehetőség VPN-felhasználóknak. A Crackle és a Vudu például kínálnak ingyen olyan sorozatokat, amelyeket érdemes megnézni. A streamelőfizetésedből mindenesetre egy VPN-nel hozhatod ki a legtöbbet, mivel azzal hozzáférhetsz más országok sokkal nagyobb kínálatához. Megéri átolvasni a legjobb VPN-ekről szóló listánkat, hogy a lehető legjobb élményben lehessen részed.

Ossza meg véleményét

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments