IMDb TV

Az ingyenes streamszolgáltatás, az IMDb TV Európába jön

Mindenki ingyenes, jó minőségű és legális streamszolgáltatásról álmodozik. Míg az Egyesült Államokban van pár lehetőség, az európaiaknak kb. 10 eurós havidíjat kell fizetniük a Netflix és az egyéb hasonló helyi streamszolgáltatások eléréséért. Az Amazon úgy döntött, hogy ebből elég, és tervbe vette az IMDb TV idei kiadását Európában. De hogy lehet egy streamszolgáltatás teljesen ingyenes? Nézzük!

IMDb TV

Az az IMDb TV lényege, hogy nem te fizetsz a megnézett tartalmakért, hanem hirdetők. A YouTube-hoz hasonlóan minden monetizált videó előtt, közben és akár után is hirdetések jelennek meg. Az az elképzelés, hogy a végfelhasználó áldoz arra egy kicsit az idejéből, hogy megnézzen egy hirdetést, valami olyanról, ami lehet, hogy érdekli. A hagyományos média így működik már évtizedek óta. Az Amazonnak az a terve, hogy a YouTube üzleti modelljét egy streamszolgáltatásra alkalmazza. Mark Eamer, az IMDb TV alelnöke szerint feleannyi lesz a reklám, mint egy TV-csatornán. Még nincs meg a hivatalos indulási dátum, és az sem, hogy mely országokban lesz először elérhető az IMDb TV. De örülünk, hogy az Európában elérhető streamszolgáltatók listája bővül!

VPN és a streamszolgáltatások

Minden egyes streamszolgáltatáshoz ingyen jár azonban a földrajzi alapú blokkolás gyakorlata. Mivel mindegyik vállalat különböző filmek és sorozatok jogaival rendelkezik egy adott országban, hatalmas eltérésre számíthatunk az elérhető tartalmak mennyisége és minősége között a különböző országokban. Itt jön kapóra egy VPN. Ha nem vagy megelégedve az országodban az IMDb TV által kínált tartalommal, akkor tartózkodási helyet válthatsz, és így több sorozatot és filmet nézhetsz. Még nem világos, hogy az IMDb TV hogyan viszonyul a VPN-ekhez. De mivel egy Amazon szolgáltatásról van szó, nem lenne nagy meglepetés egy zéró toleranciás szabály, mint amit az Amazon Prime Video esetén is alkalmaznak.

Hamarosan jön a cikkünk az ehhez az új streamszolgáltatáshoz legjobban használható VPN-ről. Addig is összeállítottuk a piacon elérhető 10 legjobb VPN listáját, ami a legnagyobb valószínűséggel működni fog az IMDb TV-vel!

Ne maradj le a legfrissebb adatvédelmi hírekről, kövesd a blogunkat!

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments