A legjobb VPN a Netflixhez

Valószínűleg hallottál már a Netflixről. Eredetileg házhoz szállításos DVD-kölcsönző volt, mára pedig a világ egyik legnagyobb médiavállalata. Az angol nyelvben olyan kifejezések kapcsolhatók hozzá, mint a „binging” vagy a „Netflix and chill”, és rengeteg embernek van fiókja. Csak egyetlen probléma van: „külföldi” fiókkal lehetetlen elérni az amerikai kínálatot (amely a legtöbb tartalommal bír). De mint mindenre, erre is van megoldás: a VPN. De melyik a legjobb VPN a Netflixhez?

Melyik VPN a jó a Netflixhez?

5 Euro VPN

5 Euro VPN: Smart DNS kiváló árakkal kombinálva. Ez a legjobb választás!

Vásárold meg most!

NordVPN

A NordVPN olyan szolgáltató, amely megérti a földrajzi alapú blokkolások megkerülésének fontosságát. Ezért fejlesztették ki a smartplay funkciót, amely a VPN és a smart DNS kombinációja, és tökéletesen működik.

Vásárold meg most!

ExpressVPN

A Netflixhez hasonló vállalatok eltökélten dolgoznak azon, hogy megtalálják és letiltsák a VPN-kiszolgálókhoz köthető IP-címeket. Az ExpressVPN csapata ezt árgus szemekkel figyeli, és ha a Netflix letilt egy szervert, akkor azonnal létrehoznak egy újat.

Vásárold meg most!

Földrajzi alapú blokkolások

Mielőtt megnézzük, melyik a legjobb VPN a Netflixhez, fontos megértenünk, hogy hogyan képes a Netflix szabályozni az általad elérhető tartalmakat. A dolog kulcsa a földrajzi alapú blokkolás. A médiavállalatok nem rendelkeznek minden országban ugyanazokkal a jogokkal egy adott sorozat vagy film tekintetében, ezért a Netflix katalógusa minden egyes területen korlátozott. Kizárólag az abból országból való előfizetők nézhetnek bizonyos filmeket és sorozatokat, ahol a vállalat rendelkezik a megfelelő jogokkal. Ahol a Netflix nem rendelkezik jogokkal, azokban az országokban blokkolja a tartalmakat.

Ez a magyarázata annak, hogy az amerikai előfizetők gyakran sokkal több tartalmat nézhetnek, mint a más országokban élő előfizetők. Az amerikai Netflix-kínálat például háromszor (3!) akkora, mint a francia. Emiatt sokkal zavaróbb, hogy lehetetlen elérni az amerikai Netflixet bármelyik másik országból.

VPN Netflixhez

Nem meglepő, hogy egyesek szeretnék elérni az amerikai Netflixet külföldről. Ennek a legjobb módja a VPN. A virtuális magánhálózat biztonságot nyújt az online kapcsolatod számára, és megvédi a személyazonosságodat; azáltal, hogy titkosítja és névtelenné teszi az adatokat. Hogy ez hogy működik? Amikor egy VPN-szerverhez csatlakozol, akkor az ahhoz a szerverhez kapcsolódó IP-címmel jelensz meg online, nem a saját IP-címeddel. És ha ez a szerver az USA-ban van, akkor egy amerikai IP-címet kapsz. A Netflix pedig automatikusan az amerikai Netflix-kínálatot nyújtja neked. Vagyis VPN használatával „becsaphatod” a Netflixet, és külföldről nézheted a sok USA-beli tartalmat.

A Netflixet illető új EU-s törvény

2018-ban új uniós törvény lépett életbe a földrajzi alapú blokkolásokkal kapcsolatosan. Korábban nem lehetett „otthoni” EU-s streamtartalmat nézni egy másik (EU-s) országból. Az új törvények megtiltották a földrajzi alapú blokkolást, így most már bármelyik EU-polgár nézheti (a saját) otthoni tartalmát, amikor egy másik EU-s országot látogat meg. Ugyanezek a szabályok vonatkoznak a Netflixre. Mondjuk, hogy egy német család Spanyolországban nyaral. A teljes német Netflix-kínálatot fogják látni, mivel a Netflix tudja, hogy német a fiók. Ez persze automatikusan azzal jár, hogy nem tudják nézni a helyi spanyol Netflixet…

Az Amerikai Egyesült Államokba utazva ezek az EU-s szabályozások nincsenek érvényben. A fenti német család egy New York-i úton az amerikai Netflix kínálatát fogja látni. Az EU-n kívül a Netflix nem a fiókot, hanem a helyzetedet veszi figyelembe. Ez teszi lehetővé, hogy külföldről nézhető legyen az amerikai Netflix egy az Egyesült Államokban található VPN-kiszolgáló használatával.