Dark Web VPN

Miért van szüksége a VPN védelemre a dark web böngészőben?

Mint ahogyan azt már tudja, a globális hálózat feltételesen három szintre van osztva:

  • Felületes vagy láthatatlan
    Ehhez a publikus, nyitott web-erőforrások tartoznak. Ez minden olyan weboldal, amelyet a standard link segítségével meg lehet látogatni, és meg lehet találni a keresőrendszerekben.
  • Deep web
    Olyan tartalmat tartalmaz, amely nem kerül be a keresőrendszerekbe. A privát felhőtárolás, a vállalati hálózatok és a különféle privát adatbázisok tartalma – mindez mély internet. Az ilyen erőforrásokhoz való hozzáférést leggyakrabban bejelentkezés és jelszó védi.
  • Darknet
    Ez egy kollektív megnevezés a számítógépes hálózatok számára az informááció névtelen továbbításához. Vannak szolgáltatások a kereskedéshez, a kommunikációhoz és a tartalom cseréhez, de ezeket nem lehet megnyitni szokásos böngészőn keresztül vagy megtalálni az átlagos keresőrendszerben.

A rejtett hálózatok architektúrája akadályozza a felhasználók figyelését és az információátadás ellenőrzését.

Maradjon védett, függetlenül attól, hogy milyen mélyen van a Darknetben!

Hogyan érhető el a Darknet böngésző?

A rejtett hálózathoz való csatlakozás könnyebb, mint gondolná. A leggyakrabban használt eszköz a Tor böngésző vagy az Onion Router, az Egyesült Államok Tengerészeti Kutatólaboratóriumának kifejlesztett titkosítási és adatátviteli technológiája.

Ez a következő képpen működik: az üzenet több titkosítási szinten van elrejtve, ezért eszünkbe jut a hagyma analógiája. Ezután sok hálózati csomóponton – az úgynevezett hagyma útválasztón – kerül továbbításra.

Mindegyik eltávolít egy védőréteget, hogy megtudja a következő csomópontot a láncban. Ennek eredményeként egyetlen közvetítő sem látja sem a tartalmat, sem a teljes üzenet útvonalát. A teljes dekódolás csak a címzett oldalán zajlik.
Hogyan működik a TOR hálózat

Ki használja a Darknetet és miért?

A Dark Web böngésző tevékenysége népszerűbb, mint azt gondolná: arra használják, hogy megkerüljék a hálózati cenzúrát, a tartalomszűrési és megfigyelési rendszereket. Emellett fájlok megosztására is alkalmas. Az újságírók például a Tor böngészőn keresztül gyakran lépnek kapcsolatba az informátorokkal.

Lehet, hogy meg fog lepődni, de a Facebook, The New York Times és a BBC arra használják, hogy a blokkolás ellenére továbbra is elérhetőek maradjanak a totalitárius országokban. A cégek még Tor-verziókat is létrehoztak a Darknetben.

A Darknet tipikus veszélyei

Használhatja-e a Tor-t VPN szolgáltatás nélkül? Persze! De álljon készen a:

  • Cyber-csalásokra
    Ne siessen vásárolni. A pénz beérkezése után az anonim szerző lehet, hogy nem fog eleget tenni a kötelezettségeinek. Ezenkívül az adathalászat a rejtett hálózatokban is gyakori – a fiókjába történő belépéshez szükséges adatok és a kriptovalutás pénztárcák el lehetnek lopva hamis weboldalakon keresztül.
  • Sokkoló tartalom
    A cenzúra hiánya miatt a Darknet sötét weben könnyebb durva tartalomra bukkanni, még akkor is, ha nem szándékosan keresi. Ezért azoknak az embereknek, akikre könnyű benyomást gyakorolni, gondosan kell kiválasztaniuk a szörfözéshez szükséges forrásokat.
  • Pszichológiai támadások
    A manipulátorok és a pszichopaták büntetlenül támadhatnak az áldozataikra a sötét weben. A legveszélyesebb az instabil pszichés személyt öngyilkossághoz vezetheti. A VPN-ek segíthetnek elkerülni az ilyen nemű zaklatást.
  • A hackerek akciói
    Hackerek áldozatává válhat, akik el akarják lopni a pénzét vagy a személyes adatait. Minimum, nem szabad rákattintani az ismeretlen linkekre és nem szabad gyanús fájlokat letölteni.

Nos, a Dark Web veszélyes? Az esetek többségében nem.
A Darknet VPN nélküli használata sebezhetővé teszi Önt

Hogyan lehet biztonságosan belépni a Sötét Web-be?

Ha a legjobb módon szeretné megvédeni az adatait, használja a Tor böngészőt a VPN védelmet egyszerre.

A VPN szolgálat kódolási protokollja nem engedi a fertőzött weboldalaknak, hogy megtalálja az IP címét és műveleteit az Interneten, az megtörténik az IP cím elrejtése, valamint nem engedi az Internet szolgáltatójának és más kémeknek a Tor használata megtalálását.

Úgy tűnik, hogy Ön nem akar túl nagy figyelmet kelteni. Ezért felkereshet olyan sötét weboldalakat is, amelyek blokkolják a csatlakozást a Tor felhasználói számára.
Védje magát a sötét weben egy VPN segítségével

Onion VPN-n keresztül: milyen szolgáltatót válasszunk?

A legnépszerűbb VPN szervizek az onion dark web browser számára:

NordVPN

Lehet, hogy a legjobb VPN a Tor számára.

  • Ennek szerviznek van speciális funkciója – Onion Over VPN. Rendelkezik az Onion (Tor) útválasztó valamennyi előnyével VPN alagút pótlólagos biztonságosságával kombinálva.
  • Ez a csatlakozási mód garantálja a védelmet az illetéktelen hozzáférést az internetszolgáltató vagy a hatóságok részéről. Az Ön internet szolgáltatója láthatja, hogy Ön az Oniont használja, de nem érti meg, hogy miért.
  • A NordVPN megvédi Önt minden harmadik személytől és nem kontrollálja az online aktivitását – Ön teljes titokban használja az internetet.
NordVPN
A legjobb VPN, amit a Torral együtt használhatsz!

ExpressVPN

  • Az ExpressVPN rendelkezik saját DNS-szerverekkel, amelyek garantálják a bizalmas kezelést.
  • Ez a szolgálat soha nem regisztrálja az Ön internet-trafikját, éppen ezért senki sem tudja azonosítani IP-címe vagy időbélyege alapján. Amikor online befizetéseket végez, az ExpressVPN segít megőrizni a teljes anonimitást.
  • A szolgálat nem továbbítja információját az állami forrásoknak és nem őrzi a trafik naplókat, hogy adatai ne kerüljenek idegen kezekbe. Mindez az egyik legjobb VPN-e teszi az ExpresVPN-t a Tor böngésző számára.
ExpressVPN
Tartsa titokban az összes adatát!

CyberGhost

  • A CyberGhost biztosítja a védelmet a DNS-szivárgások és a kapcsolatok vészblokkolása ellen.
  • Minden adat titkosítva van a 256-AES hackelési protokoll használatával. A CyberGhost VPN megbízhatóan elvégzi az IP cím elrejtését és anonimmá teszi a kimenő internet-tarfikot.
  • Mi teszi ezt a szolgáltatót az egyik legjobb VPN-é a Deep Web számára – hát a NoSpy szerver. Csak a CyberGhost szakembereinek van hozzáférésük a NoSpy szerverekhez, kontrollálhatják és irányíthatják ezeket a szervereket. Ez jelentősen csökkenti a harmadik személyek külső hozzáférésének és beavatkozásának kockázatát.
CyberGhost
A legjobb VPN, amit a Torral együtt használhatsz!

Legyen biztos a biztonságában, kombinálva a Tor böngészőt és a VPN szolgáltatást

A VPN egy erőteljes eszköz az adatok védelméhez és az anonimitás megőrzéséhez az Interneten. A VPN segítségével biztonságosan és megbízhatóan böngészhet az interneten a világ bármely pontján anélkül, hogy aggódnia kellene a hackerek, a kémprogramok és a veszélyes programok támadása miatt.

Azonban, ha együtt használja a Tor böngészőt és a VPN szolgáltatást, megvédheti magát és még biztonságosabbá teheti a Tor böngészőt. Ha bizalmas információit (például böngészési előzményeket vagy banki információkat) szeretné megvédeni, vagy el szeretné kerülni az online megfigyelést a Sötét web böngészése közben, akkor jobb, ha VPN kapcsolaton keresztül használja az Onion útválasztót.
VPN biztosítja az online anonimitást

Ez a legbiztonságosabb módszer a Tor használatára.

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments