Miért érdemes külföldön használni a VPN-t

Miért érdemes külföldön használni egy VPN-t?

A világ rengeteget változott az utóbbi 30 évben, ez a változás pedig mindannyiunkat érint. Talán két dolog, amit a legnehezebb elmagyarázni gyerekeinknek, hogy milyen volt a világ utazás és internet nélkül. Az Európai Unióhoz való csatlakozás óta egyre többen utaznak külföldre, dolgoznak más országban vagy épp tanulnak a világ legnevesebb egyetemein, a földrész, de inkább az egész világ pedig egyre inkább egy összekapcsolt hálózatra hasonlít.

Az összekapcsolt hálózat ötlete pedig egy más területen is feltűnt: ez jelentette az internet alapötletét, sőt, a név is ennek a rövidítése (az angol interconnected és network szavak összevonásából született).

Ennek ellenére ez a nyitottság még mindig csak részleges: amint külföldre érünk, rájövünk, hogy hirtelen elérhetetlenné váltak az internet egyes részei, olyan tartalmak, amihez otthon szabadon hozzáférhettünk. Ez a cikk pedig megoldást kínál a fellépő problémára, hogy a szabad információáramlás, határoktól függetlenül ne csak egy közhely, hanem egy megélt gyakorlat legyen.Feloldja a magyar webtartalom letiltását

Mi az a VPN és miért hasznos külföldön?

A VPN, azaz virtuális magánhálózat központi elve és ötlete az, hogy elrejti a felhasználó valós IP-címét, ami mindenképpen hatalmas előnyt jelent. Talán az egyik legfontosabb részlet, hogy nem kell aggódnunk adataink biztonsága miatt, hiszen a titkosításnak hála megelőzhetjük a fenyegetések többségét, legyen szó akár csalásokról, malware és vírusos programokról, megfigyelésről vagy épp adathalászatról.

Emellett fontos megemlíteni, hogy egy VPN teljesen legális az Európai Unió összes tagországában, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy tettünk törvénybe ütközhet. Nem csoda tehát, hogy a VPN-ek népszerűsége egyre növekszik, így a piacon is egyre több szolgáltató jelenik meg, amely fantasztikus jellemzőkkel rendelkezik elérhető áron.

És mint az interneten oly sok minden, a VPN használata (és kiválasztása) is előnyösebb, kényelmesebb és egyszerűbb, hogyha tudjuk, mire számíthatunk és hogy más felhasználók milyen tapasztalatokkal rendelkeznek. És ekkor még nem is beszéltünk a cikk elején ecsetelt problémákról: a VPN a legmegbízhatóbb, leghozzáférhetőbb és legegyszerűbb megoldás arra, hogy a kívánt tartalmat külföldről is elérjük, mindenféle geokódolás és egyéb korlátozás ellenére.

Mik a VPN külföldön való használatának legfőbb előnyei?

A VPN szolgáltatások előnyeit nagyon hosszasan lehetne ecsetelni, mint azt már párszor meg is tettük ezen az oldalon. Elég azonban megemlíteni, hogy a magyarországi IP-címmel és szerverekkel rendelkező VPN-szolgáltatók képesek feloldani a földrajzi korlátozásokat. Függetlenül attól, hogy kedvenc sportcsatornáját, rádióját, filmjeit, bankját vagy épp online streaming-szolgáltatóját kívánja elérni, a megfelelő VPN használata elhárítja az akadályt. Elvégre sem az NB1-es szezon, sem pedig az X-Faktor nem fog szünetelni az Ön külföldön eltöltött ideje alatt, nem is beszélve arról az esetről, ha több időt tölt el külföldön.

Emellett fontos megemlíteni, hogy bár a VPN-ek használata egységesen törvényes az Európai Unióban vagy épp az Egyesült Államokban, ez sajnos nem érvényes egyéb szolgáltatások vagy weboldalak használatára. Egy igencsak népszerű példa a torrentezés, amely ellen igencsak különböző lendülettel és hatékonysággal harcolnak az egyes államok.

Lehet, hogy itthon még hírből sem hallott olyan személyekről, akiket a torrentezés, vagy pontosabban a szerzői jogvédelem sértése miatt állítottak elő vagy épp büntettek meg (bár sajnos a változás itt is elképzelhető), már több ország is különleges figyelmet fordít erre a jelenségre, pontosan erre írt jogszabályzattal és hatékony eszközökkel. Így amennyiben szeretné elkerülni, hogy kellemetlen meglepetés érje utazás közben, erősen ajánlott egy VPN használata, amely elrejt minden tevékenységet a kíváncsi szemek elől.Hogyan lehet hozzáférni a külföldi magyar oldalakhoz?

Mit érdemes keresni egy VPN-ben külföldi használat esetén

Amint már ebben a cikkben is említettük, de a blogunkon megtalálható számos egyéb cikk alapján is láthatja, a VPN-t rengetegen használják, különféle elvárásokkal és célokkal. Rengeteg tényezőt érdemes figyelembe venni a szolgáltató kiválasztásakor, hiszen minden azon múlik, Ön mire szeretné használni a VPN-t.

  • Amennyiben a fő cél a geokódolások megkerülése és a magyar tartalmakhoz és szolgáltatásokhoz való szabad hozzáférés, mindenképp olyan VPN-t keressen, amelynek több szervere is van Magyarországon, ilyenek például a legismertebb szolgáltatók (CyberGhost, ExpressVPN, NordVPN).
  • Amennyiben inkább az adatbiztonság és a privát böngészés érdekli, úgy Ön talán egy olyan VPN-t kell válasszon, amely kiemelkedik a mezőnyből a használt protokollok, elvek és programok terén, így 100%-ban biztosíthatja az áthatolhatatlan védelmet.
  • Amennyiben egy bizonyos ország népszerű tartalmaihoz szeretne hozzáférni, vagy épp olcsóbban hozzájutni egy termékhez vagy szolgáltatáshoz (a gyártók leggyakrabban a helyi keresethez igazítják a termékek árát), akkor arról kell megbizonyosodjon, hogy az adott országban léteznek és elérhetőek szerverek. Amennyiben mégis egy általános ranglistát szeretne látni, vagy épp megtudni, mely egyéb kritériumokat érdemes figyelembe venni, összeraktunk Önnek egy toplistát a szerkesztőink ajánlásai és az objektív kritériumok alapján.

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments