A Mandalore, második évad

Három Disney Film Amit Nem Szabad Kihagyni Idén Ősszel

Sok film játszódik őszi környezetben, sárgálló falevelek között és szürke ég alatt. És mi fogadni mernénk, hogy sosem hagynál ki egy új Disney által gyártott filmet ami az őszi, romantikával teli hangulatot idézi fel.

 A Mandalore, második évad (Október 30)

A Mandalore második évada a Galaktikus Birodalom összeomlása után játszódik, de az Első Rend megszületése előtt. Ez az évadot nagyjából a Jedi Visszatér és az Ébredő Erő közé teszi az Csillagok Háborúja idősávjában.

A történet főszerepében Mandalore áll, aki egy hivatásos közismerten elismert zsoldos. Egyedül szeret dolgozni, és a messzi messzi galaxis egy távoli pontján éli az életét, ahova a hírek is késve érkeznek. Itt a törvénytelenség az úr, hasonlóan a vadnyugathoz, és mindenki saját maga épségéért felel. Minél erősebb vagy, annál több jogaid is vannak.

Egy nagyszerű kreatív csapat áll a sorozat produkciójának a hátterében: Taika Waititi a rendezője az epizódok többségének (a Thor: Ragnarok-ból lehet a név ismerős), és ő írta a forgatókönyvét számos Csillagok Háborúja animációs filmnek is. Dave Filoni felelt azért, hogy a Mandalore hű maradjon a Csillagok Háborúja világához.

A Csillagok Háborúja saga legutóbbi részeit érő negatív kritikák után a Mandalore egy sokkal komolyabb próbálkozásnak tűnik, és a kritikusok szerint szépen visszaadja a klasszikus saga atmoszféráját. Kész szerencse, hogy a második évad még a karantén beállta előtt elkészült, így hamarosan láthatjuk a premierjét.

Az Igazak (Október 6)

Ennek a vadiúj sorozatnak a forgatókönyve Tom Wolfe, amerikai űrhajósokról szóló könyvét veszi alapul, akik az első űrprogramban vettek részt. A sorozat nyolc, 60 perces epizódból áll.

A történet végig követi a főszereplők történetét a Mojave sivatagtól a zéró gravitációig, a következő évadok pedig bemutatják az emberi történelem egyik legnagyobb teljesítményét – a holdraszállást.

A sorozatban olyan nagyágyúk szerepelnek mint Alan Shepard, Virgil Ivan Grissom, Walter Schirra és Malcolm Carpenter. Szerepet kap még Patrick J. Adams (A Briliáns Elmék sztár szereplője), James Lafferty, Colin O’Donoghue, és még sokan mások.

Ez már a második film adaptáció, ami Tom Wolfe híres novelláját dolgozza fel. Az Igazak egy legendás csapat történetéről szól, a Mercury 7-ről. Az első film adaptáció Philip Kaufman 1983-ban bemutatott, majdnem háromórás eposza, ami nagy bukás volt a mozikban, de ennek ellenére nyolc Oszkár díjra jelölték, ebből négyet meg is nyert.

Clouds (Okóber 16)

A Clouds egy hét éves zenész, Sach Sobiech szívszorító történetét mutatja be. Egy álmodozó fiúról szól, akinek felfedezetlen zenei tehetsége van. Hirtelen a feje tetejére áll a világ – rákos lesz, és az orvosok szerint hat hónapja van már csak hátra. Zack úgy dönt hogy megvalósítja az álmát – egy albumon kezd el dolgozni zeneíró barátjával, amit még a halála előtt akar befejezni.

Az elkészült dalok rövid időn belül népszerűvé válnak, miközben Zach egészsége egyre csak romlik. Nyilvánvalóvá válik számára, hogy bármit is csinál, halála hatalmas fájdalmat okoz majd a hozzá közel állóknak. Minél kevesebb ideje van hátra, annál nehezebb döntések elé áll.

Annak ellenére, hogy a legtöbb országban ismét megnyitottak a mozik, a Disney úgy döntött, hogy kizárólag a streaming csatornáján mutatja be. Ez lehet, hogy jó döntés volt, hiszen így elkerülhető, hogy a mozik úszómedencévé váljanak a könnycseppektől.

A Clouds egy gyerekeknek szóló, gyönyörű film tele élettel és inspirációval. A szereplő gárda is kiválónak tűnik: Fin Argus (The Gifted), Sabrina Carpenter (The Hate U Give), Madison Iseman (Annabelle Comes Home), Thomas Everett Scott (13 Reasons Why), Lil Rel Howery (Get Out), Neve Campbell (Skyscraper), valamint a híres zenész, Jason Mraz is szerepet vállal benne.

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments