Fiatal hackerek a munkahelyen

Egyre több a fiatal hacker

Egyre több tinédzser képes számítógépek, táblagépek, mobiltelefonok, e-mail-címek és webhelyek hackelésére. Ezek a fiatal hackerek veszélybe sodorhatják az e-mailjeid, jelszavaid, banki adataid és még rengeteg más adatod biztonságát. Szerencsére van lehetőség arra, hogy gondoskodj a biztonságodról és az anonimitásodról az interneten.

Iskolai webhelyek hackelése

A holland Veiliginternetten.nl webhely nemrég készített egy reprezentatív felmérést, amely során több mint ezer 12 és 18 év közötti gyerek hackelési tapasztalatait mérték fel. A legtöbb tini bűncselekményként tekint a hackelésre, azonban új és izgalmas dologként gyakran érdeklődnek is iránta. A hackelést még sohasem végzett tinik legalább fele egyszer ki szeretné próbálni. A felmérés szerint a tinik 5%-a már betört egy számítógépbe vagy e-mail-fiókba. A mobiltelefont feltörők száma pedig meglepően magas: 14%. Az iskolai webhelyek hackelése is érdekes a tinik számára, mert így például kikapcsolhatják az iskolájuk webhelyét, vagy feltörhetik az online adminisztratív alkalmazást, amiben az iskolájuk az órarendet és a jegyeiket tartja nyilván.

Melyek a legjobb VPN-ek hackerek ellen?

5 Euro VPN

Egy jó VPN egyik központi szerepe a hackerek elleni küzdelem. A 5 Euro VPN remekül végzi dolgát, és ennek a legjobb az ára is. Ez a legjobb választás!

Vásárold meg most!

NordVPN

A NordVPN az egyik legnagyobb és legmegbízhatóbb VPN-szolgáltató. Folyamatosan fejlesztett termékük egy remek VPN, ami képes megvédeni téged a külső fenyegetésektől, például a hackerektől.

Vásárold meg most!

ExpressVPN

Nincs érv az ExpressVPN kipróbálása ellen: megbízható, biztonságos és gyors.

Vásárold meg most!

Etikus hackerek

A hackelés nem mindig illegális. Egyes vállalatok hackerekkel együtt dolgozva javítják webhelyük biztonságát. Az etikus hackerek engedélyt kapnak, hogy betörjenek a webhelyre, és ha sikerrel járnak, akkor jelentést készítenek a vállalat tulajdonosának. Ha nem is kapott előzetes engedélyt a hacker a vállalattól, azonban a hackelést követően jelentette a hibát, akkor a hacker létrehozhat egy olyan programot, amely használatával mások betörhetnek erre a webhelyre. Ebben az esetben a hacker nem vonható felelősségre, mivel értesítette a hibáról a tulajdonost, aki nem tett semmit ez ügyben.

VPN és fiatal hackerek

Azonban nem mindegyik tini tudja, hogy bűn a számítógépes betörés. Az elmúlt 10 év során hatalmas mértékben emelkedett annak az esélye, hogy a számítógéped, mobiltelefonod vagy webhelyed tudtod nélkül feltörik. Ezzel pedig természetesen egyre nagyobb az online biztonság szükségessége is. VPN (Virtual Private Network – virtuális magánhálózat) használatával kiválóan garantálható az online biztonság. Amikor VPN-t használsz, akkor a számítógéped, táblagéped vagy mobiltelefonod nem a saját IP-címeddel lép kapcsolatba a webhellyel, amit meg szeretnél látogatni, hanem a VPN-kiszolgálón keresztül. Így a hackerek nem tudják követni az adataidat, te pedig biztonságosan szörfözhetsz, bankolhatsz online és használhatsz nyilvános wifiket.

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments