Mozi színház egy premier napján

A Bosszúállók: Végjáték kiszivárgott a kínai premiert követően

A Bosszúállók: Végjáték órákkal a premiert követően kiszivárgott online. Most pedig a fájl már futótűzként terjed, ahogy az olyan webhelyek is, amelyek megpróbálják csalással személyes adataik átadására rávenni az embereket.

Bosszúállók: Végjáték – bevételek és szivárgások

A szuperhősös filmek népszerűvé válásának és a kiemelkedő szereposztásnak köszönhetően a Bosszúállók: Végjáték valószínűleg hatalmas kasszasiker lesz. Ami azt illeti, az eladások már pár órán belül elérték a 90 millió dollárt. De miért döntött a film mögött álló cég úgy, hogy először a kínai piacon jelenteti meg? Ironikus módon ez egy kalózkodás elleni lépés volt. Sokkal kevésbé hitték valószínűnek, hogy egy amerikai kalózverzió eljut a kínai piacra. De mint ilyenkor történni szokott, közbeszólt valaki, aki egy kamerával felfegyverkezve ment be a mozielőadásra. A TorrentFreak szűrői már a megjelenés napján, körülbelül este 5 óra körül észlelték, hogy felkerült a film az internetre.

A Bosszúállók: Végjáték először a kínai “Thunder” torrentkliensen kezdett el terjedni, aztán néhány órán belül valaki a uTorrentre is feltöltötte a filmet. Ha belekukkantanál a filmbe, mielőtt beülsz a moziba, azt ajánljuk, légy nagyon óvatos, hogy hogyan szerzed be a fájlt. Elmondjuk, miért.

Adathalászat és torrentek

Itt a vpnszerver.hu-nál láttunk pár képet a kiszivárogtatott filmből, és biztosan állíthatjuk: a felvétel nagyon rossz minőségű. A kép folyamatosan villog a film alatt, és nem is egyenes. De ez még semmi. Mint az egyik legutóbbi cikkünkben írtuk, az adathalász átverések különösen hatékonyak egy bizonyos rajongói tábort célozva. Egy új epizóddal vagy filmmel kapcsolatos izgalomban sokan kevésbé óvatosak. Ezért állítja sok webhely, hogy megvan náluk az általad keresett torrent, miközben nincs is. Amint belépsz a webhelyre elkezdenek kérésekkel bombázni: oszd meg a tartózkodási helyed, add meg a személyes adataidat, vagy egyszerűen csak tölts le (mint később kiderül: kártevő) fájlokat az eszközödre.

Egy VPN segít megakadályozni az ilyen támadásokat, és mellé még privát, biztonságos és anonim internetkapcsolatot is biztosít. Sőt, sok VPN fenyegetésszűrő szolgáltatásokat is kínál. Ezek a szolgáltatások megakadályozzák, hogy gyanús webhelyekre lépj. Ha érdekel a magas szintű védelem, ezt a cikket elolvasva megtalálhatod a megfelelő VPN-t a számodra! Az első számú választásunk, a 5 Euro VPN kiemelkedő szintű biztonságot nyújt nagyon versenyképes áron!

Ne maradj le a legfrissebb adatvédelmi hírekről: kövesd a blogunkat!

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments