A 11 legjobb streamszolgáltatás sorozatokhoz

A 11 legjobb streamszolgáltatás sorozatokhoz

A TV-sorozatok példátlan fejlődésen mentek át az elmúlt néhány év során. Régen minden téren alulmaradtak a filmekkel összehasonlítva, azonban mára már legalább olyan népszerűek, ez a népszerűség pedig nagyobb költségvetéseket, jobb forgatókönyveket és sztárszínészeket hozott.

A sorozatok mára már példátlanul nagy produkciók, akár 1 millió dolláros költségvetéssel epizódonként. Az olyan csatornák mellett, mint az HBO és az AMC, a streamszolgáltatások használták ki gyorsan ezt a népszerűséget.

De van egy apró hiba: jogi korlátok miatt már nem ugyanaz a kínálat mindegyik streamszolgáltatáson. Készítettünk egy listát a legjobb streamszolgáltatókról és az azokon elérhető legnépszerűbb sorozatokról, valamint, hogy melyik VPN-t érdemes kombinálni az előfizetéseddel.

Egy VPN az összes streaming platform blokkolásának feloldásához!

Netflix

A Netflix nem sok ember előtt ismeretlen. A vállalat hamar meglátta a sorozatok online streamelésében rejlő potenciált. Azzal, hogy okosan saját produkciókba és a legjobb sorozatok streamelési licenceinek megszerzésébe fektetett be, a Netflix hatalmas közönségre tett szert.

Azonban pont ezek miatt a licencek miatt különbözik a kínálat az egyes országokban. Mivel a vállalat földrajzi alapú blokkolást alkalmaz, sok sorozat, ami elérhető az amerikai Netflixen, nem érhető el Magyarországon. Kivéve persze ha VPN-t használsz, amivel a Netflix teljes kínálata élvezhető.

A Netflix kínálata egyedülálló: sok jól ismert sorozat a nagy csatornákról, eredeti gyártású sorozatok, comedy különlegességek és különös eredeti animációs projektek.
Netflix streaming platform TV sorozatok számára

Ajánlott sorozatok: Stranger Things, Better Call Saul, Star Trek Discovery, Master of None, Orange is the New Black, Bojack Horseman, Daredevil, Jessica Jones, Narcos, Arrested Development, Dark, Glow, Ozark.

Netflix
Szeretne többet olvasni a Netflixről és a VPN-ről?

Ár: 

– 2490 Ft a Basic csomagért (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

– 3990 Ft UHD streameléshez (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

Amazon Prime

A legjobb streamszolgáltatások sorozatokhoz? Az Amazon a Netflix egyik legnagyobb riválisa, különösen az Egyesült Államokban. Jeff Bezos, az Amazon főnöke mélyen a zsebébe nyúlva megszerzett jó pár kivételes licencet.

Nagy felzúdulást keltett, amikor a BBC Top Gear csapata az Amazonhoz ment The Grand Tour néven. Az Amazon keményen dolgozik továbbá egy Gyűrűk Ura sorozaton is, és megvette a jogokat a The Expanse című bámulatos sci-fi sorozat legújabb évadának elkészítéséhez.

A platformon már elérhető sorozatok mellett se lehet elmenni szó nélkül.

Az Amazon Európában is terjeszkedni kíván, azonban a legtöbb ember számára a kínálat még korlátozott. Ha nem bánod a feliratok hiányát, akkor az Amazon Prime ajánlatát könnyedén élvezheted egy VPN-nel.

Lehet, hogy nem annyira közismert, mint a Netflix, azonban a kínálat alig marad alul. A készülő sorozatok révén pedig az Amazon Prime csak még érdekesebb lesz az idő előrehaladtával.
Amazon Prime Video online streaming szolgáltatás

Ajánlott sorozatok: The Man in the High Castle, Bosch, The Tick, The Expanse, The Marvelous ms. Maisel, Sneaky Pete, The Grand Tour, Tom Clancy’s Jack Ryan, Hand of God, Jean-Claude van Johnson, Fleabag

Ár: 

– ~1900 Ft / hó (az amerikai tartalmakhoz VPN szükséges)

Hulu

A Hulu Európában még mindig meglehetősen ismeretlen. Ez nem meglepő, hiszen csak az Amerikai Egyesült Államokban és Japánban aktívak.

A kínálatuk kiváló, mivel az iparág néhány legnagyobb producere kezeli együtt a platformot. VPN és egy amerikai fiók azonban mindenképpen kell hozzá, hogy Európából elérd a szolgáltatást.

Ha ezek adottak, akkor olyan csúcssorozatokat élvezhetsz, mint a Castle Rock (Stephen King történetei alapján), The Handmaid’s Tale, Future Man stb.

Számos olyan legendás sorozat is elérhető a Hulun, mint a Seinfeld, a Buffy the Vampire Slayer és a Community. Szélesebb a kínálat, mint más streamszolgáltatóknál. Az eredeti Hulu-produkciók azonban ritkák.
Hulu streaming platform Amerikában

Ajánlott sorozatok: Parks & Rec, 30 Rock, Future Man, Castle Rock, 11-22-63, Runaways, The Handmaid’s Tale, Seinfeld, Buffy the Vampire Slayer, Community, X-Files, Battlestar Galactica, Twin Peaks, Rick & Morty.

Hulu
Patakozz úgy, mint egy igazi amerikai!

Ár: 

– ~2600 Ft / hó (hirdetésekkel, VPN szükséges hozzá)

– ~3900 Ft / hó (hirdetések nélkül, VPN szükséges hozzá)

Starz

Starz az Egyesült Államok egyik legnagyobb televíziós hálózata, sok olyan saját produkcióval, amit érdemes megnézni. Valójában sok Európában „Netflix Original”-ként sugárzott sorozatot csak licenceli a Netflix, ezek valójában Starz-sorozatok.

Ilyenek például az Ash vs. Evil Dead horror sorozat, a kalózos Black Sails és a gladiátoros Spartacus is. Összességében a Starz a saját produkciói miatt érdekes, és ezek közül mindegyiket érdemes megnézni.

Mivel a licencek Európában leginkább a Netflix és az Amazon között oszlanak meg, érdemes a Starz-előfizetésedet VPN-nel kombinálni. Így nincs gond: nyugodtan nézheted az összes sorozatot.

Egy Starz-előfizetés olcsóbb a többi streamszolgáltatással összehasonlítva, mert gyakorlatilag egy TV-csatornára fizetsz elő. Egy Amazon-előfizetés kombinálható Starz- és Showtime-előfizetésekkel is, így az Amazonról hozzáférhetsz mindegyik szolgáltatáshoz.
A Starz televíziós csatorna saját eredeti produkciókat sugároz

Ajánlott sorozatok: Outlander, American Gods, Black Sails, Ash vs. Evil Dead, Power, The Girlfriend Experience, Howard’s End, The Missing, Spartacus, The Pillars of the Earth, Torchwood, Boss, Blunt Talk, Party Down.

Ár: 

– ~2500 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

HBO Go/Now

Az HBO egymaga felelős az iparágban jelenleg tapasztalható reneszánszért. Az HBO előtt gyakorlatilag senki nem koncentrált hosszabb történetvezetésre sorozatokban.

Ez a csaknem összefüggéstelen epizódok helyett nagyobb történetekre koncentráló megközelítés olyan fantasztikus sorozatokhoz vezetett, mint a The Wire, Game of Thrones, The Sopranos és még sok más. Ezeknek a sorozatoknak a sikere vezetett a jelenlegi helyzethez, ahol a „heti rosszfiúk” típusú epizódok már ritkák.

Az HBO kínálata tehát kiváló. Az elmúlt néhány évtized legkiválóbb sorozatai megtalálhatóak náluk.  Az HBO Now használatához azonban VPN-t kell használnod.
HBO Go és Now, streaming TV sorozatok

Ajánlott sorozatok: Game of Thrones, Westworld, The Wire, The Sopranos, Silicon Valley, Last Week Tonight with John Oliver, Deadwood, True Detective, Curb Your Enthusiasm, Boardwalk Empire, Six Feet Under.

HBO Max?
Egy újabb erős HBO streaming platform!

Ár: 

–  ~3800 Ft / hó

–  ~4200 Ft / hó az egyesült államokbeli HBO-n keresztül (VPN szükséges hozzá)

Crackle

Ha jó sorozatokat szeretnél nézni, de szűkös a kereted, akkor a Sony „Crackle” nevű streamszolgáltatása jó választás lehet. A Crackle ingyenes, azonban tartalmaz hirdetéseket.

A szolgáltatás kínálata havonta változhat, de valami jó néznivaló mindig van. Az ár minden esetre nem lesz akadály. Az egyetlen hátrány, hogy a Crackle kizárólag az Egyesült Államokban aktív, ezért egy VPN elengedhetetlen az eléréséhez. Ennek a költsége azonban így is sokkal alacsonyabb, mint egy átlagos előfizetési díj valamelyik streamszolgáltatónál.

Ami az eredeti produkciókat illeti, a Crackle kicsit le van maradva a versenytársakhoz képest, de a teljes kínálat megfelelő.
Crackle ingyenes streaming szolgáltatás

Ajánlott sorozatok: Chosen, Snatch, Comedians in Cars Getting Coffee, The Oath, Super Mansion, Startup, Snatch, Married with Children, Rake, Seinfeld, The Shield, Terminator: The Sarah Connor Chronicles.

Crackle
A platform, amelyhez akkor fordulsz, ha kevés a pénzed!

Ár: 

– ingyenes, hirdetésekkel (VPN szükséges)

BBC iPlayer

Nem mindegyik kiváló sorozat amerikai. A britek is készítettek számos kiváló sorozatot az elmúlt évek során.

Ezeknek a sorozatoknak a témája és a teljes kínálat minden tekintetben különbözik az Egyesült Államokban elérhetőktől. Talán pont emiatt éri meg különösen.

BBC készítette például az olyan lélegzetelállító természetfilm-sorozatokat, mint a Planet Earth és a Blue Planet, amelyeket természetesen megtalálsz ezen a platformon.

Az iPlayeren megtalálhatóak továbbá csodás vígjátékok, mint például a Miranda, az örök kedvenc Dr. Who vagy Louis Theroux sorozatai. Az olyan népszerű brit szappanoperák, mint az Eastenders is szerepelnek a kínálatban.

A költségvetések lehet, hogy kisebbek, de az iPlayer így is több mint elég érdekes sorozatot tartalmaz, hogy el lehessen tölteni az estéket. A legjobb pedig mindenképpen az ár. Mivel a BBC állami szolgáltató, a szolgáltatás ingyen elérhető. A BBC azonban használ földrajzi alapú blokkolást, ezért a BBC iPlayer eléréséhez VPN szükséges.
BBC iPlayer streaming brit TV-sorozat

Ajánlott sorozatok: Dynasties, Blue Planet, Dr. Who, Louis Theroux’s Altered States, Eastenders, Miranda, Strictly Come Dancing, QI, Clique, The Little Drummer Girl, The Night Manager, Fleabag.

BBC iPlayer
A tökéletes platform egy csésze teával párosítva!

Ár: 

– ingyenes (VPN szükséges)

Showtime Anytime

Igen sok kiváló sorozat van a Showtime kínálatában, ami egy prémium kábelelőfizetés az Egyesült Államokban. Ezen nem lepődhetünk meg, ha tudjuk, hogy a vállalat a hatalmas CBS-hálózat tulajdona.

Egy Showtime-előfizetéssel megnézheted az elmúlt pár év néhány legkiemelkedőbb sorozatát. Mondjuk a legendás Twin Peaks visszatérését, vagy a bámulatos Billions, Master of Sex, Homeland és The Affair sorozatokat. Showtime-on mindenki talál ízlésének megfelelőt.

A szolgáltatáshoz vásárolható külön előfizetés, vagy kis kedvezménnyel a Hulu vagy Amazon Prime fiókodhoz is hozzáadhatod az előfizetést.

Sajnos a szolgáltatás az Egyesült Államokra korlátozódik, ezért VPN szükséges a Showtime Anytime-hoz. De egy VPN-nel kivételesen sok sorozatot érhetsz majd el.
Showtime online streaming platform TV sorozatok számára

Ajánlott sorozatok: Masters of sex, Twin Peaks, Billions, The Affair, Episodes, Dexter, Nurse Jackie, Ray Donovan, Shameless, The Borgias, Weeds, Web Therapy, The Tudors, Californication, House of Lies.

Ár: 

– ~3100 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

– ~2500 Ft / hó Amazonon vagy Hulun keresztül (VPN szükséges hozzá)

YouTube Premium

Tudjuk: csodálkozol. YouTube? Igen, a YouTube és a Google mögött álló Alphabet is rájött, hogy a sorozatokkal komoly pénzeket lehet keresni. Az ebben az iparágban tett első lépései pedig meglepően jól sikerültek. Ez persze valamennyire várható is volt, mivel a költségvetésük sokkal nagyobb, mint a legtöbb TV-produceré.

A YouTube okosan kombinálta is kínálatát, így például elérhetőek a Google Play Store-ban vásárolt dolgaid is. Az biztos, hogy komolyan veszik ezt az új platformot.

A Cobra Kai, a Karate Kid felélesztése rendkívül sikeres volt, és önmagában elég volt, hogy sok embert rávegyen a YouTube Premium előfizetésre. A kínálat azonban elmarad a versenytársakétól. A YouTube emellett túlságosan a saját jól ismert arcainak (PewDiePie, népszerű játékstreamer) mutogatására koncentrál a tartalmaiban. Az eredmény nem mindig jó tévézés, de az igazi sorozatok korrigálják a dolgot. Mindenképpen érdemes kipróbálni.

A streamszolgáltatásra való előfizetés a YouTube Premium előfizetéssel együtt jár, amivel elérheted a YouTube Musicot és más YouTube-szolgáltatásokat is.
Youtube Premium streaming eredeti tartalom

Ajánlott sorozatok: Cobra Kai, Impulse, Escape the Night, Mindfield, Rhett and Link’s Buddy System, Foursome, Youth and Consequences, Step Up: High Water, Lifeline, Good Game, Fight of the Living Dead.

Ár: 

– ~3800 Ft / hó (VPN szükséges hozzá)

CBS All Access

A Showtime mellett a CBS is rendelkezik saját streamszolgáltatással, amelynek CBS All Access a neve. Itt a saját produkciók élveznek előnyt, és a minőség kicsit jobb.

A CBS évek óta kiváló sorozatokat gyárt, és rendelkezik néhány különleges licenccel is. Az elmúlt években olyan legendás sorozatok kaptak folytatásokat, mint a Star Trek és a Twin Peaks. Elég sok új tartalom van, és vicces látni, hogy a Big Brothert is sugározza még a CBS.

Emellett a CBS All Access olyan klasszikusokat is kínál, mint a Cheers, a Taxi vagy a Family Ties.

A CBS és például a Showtime között mindenképpen vannak átfedések. Helyi streamszolgáltatásokon is megtalálhatóak lehetnek ugyanezek a sorozatok licencelési okok miatt.

A CBS All Access egy amerikai szolgáltatás, ezért VPN szükséges ahhoz, hogy előfizetést vásárolj, majd nézhesd a sorozatokat. A CBS All Access hozzáadható Amazon-előfizetéshez is.
CBS All Access online streaming szolgáltatás

Ajánlott sorozatok: Star Trek Discovery, Twin Peaks, Madam Secretary, Medium, NCIS, Scorpion, The Amazing Race, 2 Broke Girls, The Good Fight, Cheers, Beverly Hills 90210, Frasier, Family Ties, JAG, Taxi.

CBS All Access
Szeretne többet tudni?

Ár: 

– ~1700 Ft hirdetésekkel (VPN szükséges)

– ~2800 Ft (VPN szükséges)

Vudu

A Vudu sorozatokról szólva is különös szerzet. A szolgáltatás leginkább egy régimódi videókölcsönzőhöz hasonlítható, ahol korlátozott ideig kölcsönözhetsz filmeket vagy sorozatokat.

Nem érdemtelen ez az üzleti modell, mivel így a Vudu nem küzd a „nagy fiúk” területén, azonban sok olyan tartalmat is képes kínálni, amely exkluzívan csak más platformokon érhető el. A dolog hátránya, hogy epizódonként vagy sorozatonként kell fizetned. Ez néha drágább, mint egy havi előfizetés díja a kedvenc streamszolgáltatásodra.

Azonban a Vudun gyakorlatilag az összes létező sorozat közül választhatsz.

A Simpsons és Friendstől olyan HBO-sorozatokig, mint a House of Cards – ezek mind elérhetőek a Vudun. A webhely meglátogatásához VPN szükséges. Ha Európából VPN nélkül próbálod megnézni, akkor 403-as (tiltott) hiba fog megjelenni. Vagyis még arra se áldoztak energiát, hogy létrehozzanak egy külön oldalt, amelyen tudatják a világ többi részével, hogy a webhelyen földrajzi alapú blokkolást alkalmaznak.
Vudu streaming platform tévésorozatok számára

Ajánlott sorozatok: The Simpsons, Family Guy, Friends, Gossip Girl, Sons of Anarchy, It’s Always Sunny in Philadelphia, ER, Empire, Outcast, 12 Monkeys, The Americans, 24, Shooter, The West Wing.

Ár: 

– egyedi árazás a kölcsönzött vagy értékesített filmtől függően (VPN szükséges)

Összegzés: A legjobb VPN streamszolgáltatásokhoz

Rengeteg választási lehetőség van, ha a legjobb streamszolgáltatást keresed sorozatnézéshez. A cégek közötti verseny kiélezett. Ugyanakkor sok az átfedés is a szolgáltatások között, mert a licencek területenként különböznek. Ha van Showtime-előfizetésed, akkor a Hulura gyakorlatilag felesleges előfizetni, mert ezek a szolgáltatások szinte ugyanazokat a sorozatokat kínálják.

A Netflix európai előfizetésénél gyakran nagy az átfedés sorozatokban olyanokkal, amelyek Amerikában az Amazonnál érhetőek el (jó példa erre a „The Expanse”). Úgyhogy megéri tájékozódni az előfizetésekkel kapcsolatban, és megpróbálni minél kisebb átfedést elérni. Érdemes megjegyezni, hogy van pár jó ingyenes lehetőség VPN-felhasználóknak.

A Crackle és a Vudu például kínálnak ingyen olyan sorozatokat, amelyeket érdemes megnézni.

A streamelőfizetésedből mindenesetre egy VPN-nel hozhatod ki a legtöbbet, mivel azzal hozzáférhetsz más országok sokkal nagyobb kínálatához. Megéri átolvasni a legjobb VPN-ekről szóló listánkat, hogy a lehető legjobb élményben lehessen részed.

Szóljon hozzá

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments